تابلو برق ups مخفف uninterruptible power supply که سازمان تشکیل دهنده ی ups ها متشکل شده از اتاق نگهداری باتری و نشانگر ups و تابلو برق مخصوص آن میباشد ups ها از سیستم هوشمندی برخوردار میباشند که در مواقع وصل شبکه برق شهر بدون ممانعت از عبور آن نقش کانکتور را ایجاد میکند و در مواقع قطعی شبکه برق در کمترین زمان ممکن به شبکه برق مصرف کننده منتقل میشود با توزیع جریان از بروز خاموشی جلوگیری کنید
تابلو برق UPS چیست؟
تابلو برق ups به عنوان یک کانکتور یا انتقال دهنده وظیفه تغذیه رک باتری ها را بر عهده دارد و متقابلاً برگشت جریان باتریها را به شبکه منتقل میکند. برای تغذیه رک باتریها حتماً مدار باید ایزوله باشد به این صورت که هم هادی فاز و هم نول باید از بریکر عبور داده شود و سپس برای شارژ باتریها به اتاق رک فرستاده شود در اصل مهمترین وظیفه تابلو برق ups حفظ پایداری مدار در هر شرایطی میباشد. تابلو برق ups میتواند برای هدایت رک باتریها و نمایش پارامترهای ولتاژ جریان و فرکانس که توسط نشانگر اندازه گیری بر روی درب آن نصب شده است استفاده شود. تابلو برق ups توانایی این را دارد که در صورت خرابی یا تعمیر و نگهداریهای دورهای شبکه برق را به صورت مستقیم از برق شهر تغذیه کند و فقط در مواقع اضطراری یا بعد از تعمیر نگهداری دوباره به حالت استفاده آنلاین در بیاید. تابلو برق ups در پایداری و تعادل بین شبکه برق شهر و سیستم اضطراری نقش بسزایی دارد. تابلو برق ups با توجه به میزان سرخطها و نوع کاربری ، شرایط جایگیری ، موقعیت جغرافیایی میتواند در ابعاد دیواری و یا سلول برق طراحی و ساخته شود. تابلو برق ups باید از سیستم ارتینگ مطمئن برخوردار باشد چرا که هرگونه نشتی جریان در سیستم موجب خسارات جبران ناپذیری میشود. تابلو برق ups باید به گونهای ساخته شود که اپراتور به آسانی از آن استفاده کند و در زمان تعمیر و نگهداردی سیستم به طور پیوسته به کار خود ادامه دهد. یکی دیگر از وظیفههای تابلو برق ups تعیین تغذیه شبکه است که میتواند به صورت مستقیم از برق شهر یا در صورت آنلاین بودن ups از رک باتریها استفاده شود.
ویژگی های تابلوبرق ups | |
---|---|
دائم کار بودن شبکه در صورت قطعی برق شهر | بدون نیاز به تاسیسات مکانیکی و الکترومکانیکی |
سترسی آسان و راحت در مجموعه ها | صرفه جویی در ابعاد تابلوبرق |
عدم نیاز به سوخت جهت تامین برق | انتخاب شبکه شهر و ups بصورت دستی |
کنترل رک باتری ها از اتاق فرمان | عدم نیاز به alarm در زمان قطعی برق شهر |
کنترل ولتاژ و جریان خروجی بر روی باس بار اصلی | هماهنگی کامل در تمامی بخش های مجموعه |
◁◁مطلب پیشنهادی: تابلو برق bms
کاربردهای تابلو برق ups
تابلوبرق ups در مراکزی که هیچگونه قطعی برق در قسمت اداری و یا بخشهای حساس مورد نیاز میباشد کاربرد چشمگیری دارد. برای اشاره میتوان به بخشهای امنیتی دربانک ها و مجموعهها و یا مراکز حساس در بیمارستانها ، اتاق دیتا سنتر در مجموعههای پتروشیمی فولاد و صنعتی اشاره کرد. با وجود سیستم ups در این مراکز هیچگاه قطعی برق حس نمیشود چرا که با وجود قطعی برق شهر ups در کسری از یک ثانیه جایگزین و وارد مدار اصلی میشود
موارد استفاده از سیستم ups: سیستم توزیع ups در ادارات و بیمارستانها ساختمان های مسکونی، بخش های اداری که اصلی ترین آنها سیستم های امنیتی و آژیر، شبکه دوربین های مداربسته است و در موارد محفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند.
در واقع از UPS در بخش های حساس یک مجموعه که نیاز به جریان مشخصی برای راه اندازی اضطراری دارند بطور یکپارچه مورد بهره برداری قرار میگیرد. از سیستم ups نمیتوان برای مصارفی همچون راه اندازی تجهیزات و دستگاههای صنعتی با توان های موتوری سنگین استفاده شود.
مزایای استفاده از تابلو برق ups
- ایجاد ارتباط بین اتاق رک و شبکه مجموعه
- تعیین وضعیت trip در کلیدهای ورودی
- نمایش fault در شبکه برق شهر یا ups
- جلوگیری از overload باس بار خروجی
- ارائه جریان پایدار در مواقع قطعی برای مصرف کننده ها
- اجازه ی اتصال تجهیزات حساس به شبکه برق
- حراست و حفاظت از اطلاعات حساس و داده های ضروری در دیتاسنترها
- مدیریت اتاق رک باتری ها بصورت مداوم
- کنترل شبکه اضطراری و برق شهری بصورت همزمان
- اطلاع از وضعیت هشدار در صورت بروز مشکل
- عدم نیاز به تابلوبرق بالا دست
- قابلیت تنظیم برای استفاده از شبکه اضطراری ویا برق شهر
- کاهش مخارج تعمیر و نگهداری وسایل الکتریکی
- حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر قطع ناگهانی برق و نوسانات ولتاژ شبکه
طراحی تابلوبرق ups
طراحی تابلو برق ups بر اساس میزان توان مورد نیاز در مجموعه و همینطور ظرفیت رک باتری ها ارائه میشود. مهندسین قبل از طراحی ابتدا نقشه فونداسیون و جانمایی را بررسی میکنند تا ابعاد تابلو برق و یا سلول برق ups را متناسب با فضای ارائه شده محاسبه کنند. در طراحی تابلو برق ups استفاده از کلید اتوماتیک (MCCB) و یا مینیاتوری(MCB) و همینطور محافظ جان (RCCB) ضروری میباشد. طراحی تابلو برق ups باید به گونهای باشد که در آینده میزان فضای اضافی برای تجهیزات و یا دیگر قطعات اضطراری در آن گنجانده شود. در تابلو برق ups استفاده از کلید سلکتوری جهت جابجایی باس بار اصلی و خروجی بین شبکه برق شهر و شبکه برق اضطراری الزامی میباشد. طراحی اولیه تابلو برق ups به صورت فایل اتوکد بوده و پس از تایید نهایی به مرحله ساخت و مونتاژ میرسد. تعیین میزان آمپراژ کلید برای تغذیه رک باتریها و همینطور کلید جریان برگشتی یکی دیگر از نکاتی است که در طراحی تابلوبرق ups باید به آن اشاره داشت.
نقشه تابلوبرق ups
نقشه تابل وبرق ups ابتدا بر اساس نیازهای مجموعه و با توجه به توان خروجی دستگاه در طراحی مقدماتی ترسیم میشود. برای شروع ابتدا باید کلیدهای ورودی اصلی را بر اساس آمپراژ مناسب انتخاب و جانمایی نمود سپس فیدرهای خروجی را بر حسب نیاز مصرف کنندهها انتخاب و بر اساس تیپ قدرت قطع دستهبندی شوند. نقشه تابلو برق ups باید به صورتی باشد که در آینده دارای فضای اضافه جهت گسترش مدار و ارتقای آن باشد.
اجزای تشکیل دهنده تابلو برق ups
- کلید اتوماتیک(MCCB)
- کلید مینیاتوری(MCB)
- کلید محافظ جان (RCCB)
- باس کانکتور
- کلید سلکتوری
- نمایشگر ولتاژ ، جریان و فرکانس
- سیگنال نمایش فاز
- اسکلت تابلوبرق و یا سلول برق
- یراق آلات تابلوبرق
◁◁مطلب پیشنهادی: تابلو برق PLC
wiring ups
تابلو برق ups ابتدا به این صورت میباشد که یک مدار بهمراه قطع کنندهی mcb یا mccb را باید برای تغذیه شارژ ups در نظر گرفت و در ادامه مدار جریان برگشتی از ups را بعنوان تغذیه شبکه در نظر میگیریم که سر راه mccb یا mcb توزیع قرار میگیرد. حال با توجه به نوع سیستم تک فاز یا سه فاز ups به انتخاب mcb یا mccb و همینطور با توجه به میزیان جریان نامی خروجی ups سیم استاندارد با سطح مقطع مناسب را برای wiring تابلو برق انتخاب میکنیم.
انواع ups
ups ها در دوسته تک فاز و سه فاز و در ادامه دسته بندی در انواع خطی (line interactive) آنلاین (online) – ماژولار (modalar) و رک مونت (Rackmount) در بازار موجود و تهیه میشود.
از ups های تکفاز معمولاً در مصارف خانگی و منازل استفاده میشود چرا که توان کمتری نسبت به ups های سه فاز دارند و همینطور متقابلاً از ups های سه فاز برای مصارف صنعتی و سازمانی با توانهای بیشتر استفاده میشود ups های رک مونت برای محیط های شبیه به دیتا سنتر و سرورها طراحی شده اند چرا که با نصب عمودی یا افقی بر روی رک ها قابلیت عرضه و بهره مندی از آنها مسیر میشود.
در ups ماژولار سیستم تشکیل دهنده ی آن به گونه ای نصب شده است که در صورت بروز اشکال در یک بخش، مابقی بخش ها به کار خود ادامه میدهند و سیستم بطور کلی دچار اخلال نمیشود.
ups آنلاین در حالت معمول برق شبکه را از باتری به مصرف کننده ها منتقل میکند و باتری ها را مدام در حالت شارژ نگه میدارد چرا که این قبیل از ups ها برای مصارف حساس و ضروری مورد استفاده قرار میگیرند.
ups آفلاین فقط در صورتی جایگزین برق شبکه میشود که قطعی آن را متوجه شود، در این صورت باتری ها فوراً وارد مدار میشوند و بعد از اینکه برق شبکه شهر ارسال شود باتری ها از مدار خارج شده و مجددا به حالت شارژ بر میگردند.
بخش تنظیم پارامترها
پارامترها و نرم افزارهای کنترلی طبق برند و سری ساخت محصول تنظیم میشود، در تابلو برق های ups قبل از بهره برداری از آن باید تنظیمات انجام شود چرا که ممکن است در صورت اشتباه آسیب های جبران ناپذیری بعمل آید لذا تنظیمات در بازرسی های دوره ای تابلو برق های ups مجدداً چک میشوند.
قیمت تابلو برق ups
برآورد هزینه ساخت تابلو برق ups به عواملی همچون نوع مصرف ups، ابعاد تابلو برق ups و قطعات بکار رفته در آن بستگی دارد، همچنین شایان ذکر است قیمت دقیق آن با توجه به مواردی که در ساخت تابلو برق به کار رفته محاسبه میشود. جهت اطلاع از قیمت تابلو برق ups با کارشناسان مجموعه کاوان الکتریک در ارتباط باشید.
مجموعه کاوان صنعت الکتریک با توجه به متخصصین و طراحان بالقوه برای قیمت گذاری و تامین و تجهیز اماکن در خصوص تابلوبرق ups، آماده استقبال از درخواست کارفرمایان محترم میباشد.
در این مقاله از کاوان الکتریک به بررسی تابلو برق ups پرداختیم؛ جهت مشاوره خرید تجهیزات و یا سفارش ساخت تابلو برق از طریق شماره: ۰۹۱۲۴۷۶۶۳۶۸ با کارشناسان ما در تماس باشید.